De Coronacheck-app

U kunt hier een PDF-downloaden waarin alles staat wat u moet weten over de coronachecker app voor rijscholen.

Bestel uw licentie voor slechts:

€49,99 ex. BTW


Veilig blijven werken

De brancheorganisaties voor de rijschoolsector (BOVAG, FAM, LBKR en VRB) hebben met diverse overheidsinstanties een protocol opgesteld. Met dit protocol kunt u als rijschoolhouder op een veilige manier met leerlingen omgaan. Het is verplicht om de contactgegevens van uw leerlingen beschikbaar te stellen aan de GGD wanneer er binnen uw rijschool sprake is van een coronabesmetting.

Een hoop werk

Het nastreven van dit protocol kan een hoop extra werk opleveren. Zo moet u bijhouden wie u welke vragen gesteld heeft en ook op verzoek van de GGD deze gegevens kunnen overhandigen. Formulieren, papierwerk, leerlingen die eerst een lijst moeten invullen in de auto: een tijdrovende klus.

Dat kan beter

Wij hebben een handige app ontwikkeld waarmee u het protocol na kunt leven zonder hier het werk van te hebben. Zo kunt u de veiligheid binnen uw bedrijf waarborgen zonder hier tijd en moeite aan kwijt te zijn.

Hoe werkt het?

De leerling opent de app op de dag dat hij of zij rijles heeft. Bij uw rijschool hoort een unieke code die uw leerling kan invullen. Vervolgens wordt uw leerling een vragenlijst gepresenteerd. Deze vragen voldoen aan het protocol en de richtlijnen van het RIVM. De vragen die worden gesteld moeten uitsluiten of uw leerling symptomen heeft die gerelateerd zijn aan het coronavirus. Heeft uw leerling geen symptomen wordt gevraagd om het formulier te ondertekenen. Hierna ontvangt u automatisch per e-mail hier een bevestiging van. In de bijlage van de e-mail treft u een kopie van het ingevulde formulier aan in PDF-formaat.

U kunt hier een PDF-downloaden waarin alles staat wat u moet weten over de coronachecker app voor rijscholen.

Meerdere rijscholen gingen u voor.

Over de app

De app is te bereiken vanaf een smartphone, tablet of een computer. Via een link die u naar uw leerlingen kunt sturen kunnen zij de app openen.

De leerling vult een 6-cijferige code in. Dit noemen wij de token. Deze token is uniek en gekoppeld aan de gegevens van uw rijschool. Wanneer de juiste token is ingevoerd verschijnt de naam van uw rijschool, de betreffende instructeur en uw logo in beeld.

Vervolgens begint de checklist. Uw leerling wordt eerst gevraagd of hij/zij vandaag rijles heeft en hoe laat de rijles begint. Zodra deze vragen zijn beantwoord volgt er een scherm waarin de leerling zijn/haar persoonsgegevens, e-mailadres en telefoonnummer dient in te voeren.

De vragen die worden gesteld gaan over de symptomen van het coronavirus. Deze vragen kunnen met ja of nee worden beantwoord. Wanneer de vraag positief is beantwoord verschijnt de volgende vraag automatisch in beeld.


Deze vragen voldoen aan het protocol en de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Het antwoord op de vragen moet uitsluiten of er bij uw leerlingen symptomen zijn die duiden op het coronavirus.
De blauwe balk bovenin het scherm geeft de progressie van de checklist aan terwijl uw leerling de vragen één voor één beantwoord.

Is uw leerling vrij van symptomen van het coronavirus is het verantwoord om hem of haar deel te laten nemen aan de rijles. Uw leerling wordt gepresenteerd met een vak waarin hij of zij de ingevulde checklist kan ondertekenen en verzenden.


Uw leerling krijgt hierna een scherm te zien waarin wordt bevestigd dat de checklist goed is doorlopen en dat u de rapportage per e-mail heeft ontvangen.

Uw leerling ontvangt ook een koppie van dit rapport per e-mail. Uiteraard wensen wij hem of haar in zowel de mail als het laatste scherm veel succes met zijn of haar rijles!

Binnen enkele seconden nadat uw leerling de check heeft verzonden ontvangt u een e-mail met daarin het rapport in PDF-formaat.


Dit rapport bevat alle gegevens die de GGD nodig heeft als zij hierom vragen. Zodra er geen sprake is van een besmetting hoeft u natuurlijk hier niets mee te doen.

Wij raden u aan deze e-mails naar een map te slepen of door ons naar een emailadres te laten sturen die u hier speciaal voor aanmaakt. Uw leerling krijgt ook een e-mail waarin ditzelfde formulier in de bijlage zit.

Wel corona symptomen?

Als tijdens de check blijkt dat uw leerling wèl een corona gerelateerde klacht heeft is het onverstandig om de rijles door te laten gaan. Vanzelfsprekend is dan mogelijk de gezondheid van zowel uw leerlingen, als u en uw bedrijf in gevaar. Een onwenselijke situatie in alle opzichten. In zo’n geval wordt uw leerling direct met een melding, zoals hieronder afgebeeld, gepresenteerd.


Op de rode knop die voor uw leerling te zien is staat de naam van u als instructeur. Uw telefoonnummer is gekoppeld aan deze knop. Wanneer een leerling hierop drukt kan hij of zij zonder enige moeite contact met u opnemen om de uitslag van de check met u te bespreken en, naar uw eigen oordeel, de rijles wel of niet door te laten gaan.


Niet onbelangrijk:

Om de privacy van u en uw leerlingen te waarborgen slaan wij in geen enkel geval de gegevens van uw leerlingen op. Hetgeen dat uw leerling invult en verstuurd is en blijft tussen u en de betreffende leerling.

Als u nu bestelt kunt u dezelfde dag nog gebruik maken van de app.

Waarom u kiest voor de coronachecker:

 • Geen administratie
  Onze app neemt uw administratie uit handen. Geen formulieren of papier - en schrijfwerk meer zodat u zich kunt volledig kunt richten op uw core business.

 • Veiligheid binnen uw bedrijf
  De app zorgt voor een veilige werkomgeving voor u en uw leerlingen. Op deze wijze kunt u moeiteloos de continuïteit van uw onderneming bewaren.

 • Voldoen aan het protocol
  De app zorgt voor een veilige Zonder hier enige tijd aan kwijt te zijn voldoet u aan het protocol dat is opgesteld door de rijschoolbranche.

 • Fijne klantervaring
  De app is toegankelijk voor iedereen en biedt een zeer prettige gebruikservaring.

 • Ondersteuning
  Wij blijven de app onderhouden en verbeteren. Daarom staan wij ook open voor uw input. Voor storingen zijn wij 24/7 bereikbaar. Voor overige servicevragen kunt u tussen 8.00 en 22:00 telefonisch contact opnemen.

Bestel uw licentie voor slechts:

€49,99 ex. BTW

Uw toegangscode wordt vandaag nog geactiveerd!

U krijgt voor dit bedrag:
Uw eigen toegangscode
Gepersonaliseerde omgeving (uw eigen logo)
Ongelimiteerd aantal leerlingen
Levenslange toegang
24/7 ondersteuning